Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                    ΣΙΑΤΙΣΤΑ 4/12/2013
                                                        
                                                         

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι δραστηριότητες του συλλόγου «Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας  » ολοκληρώθηκαν για το 2013 με ένα πολύ σημαντικό έργο, την αποπεράτωση και  εξωραΐσμό  του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου.
Το Δ.Σ μετά από αίτηση προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλο και την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγ.Δημητρίου ,του παραχωρήθηκε η άδεια για την φροντίδα  και εξωραΐσμό  της εκκλησίας του Αγ. Νεκταρίου ,τον οποίο ο σύλλογος θα έχει ως προστάτη του.
Από την ημέρα της παραχώρησης  ο ναός έχει αναμορφωθεί. Φυσικά ο  εξωραΐσμό και η αποπεράτωση δεν θα είχαν λάβει χώρα εάν δεν υπήρχαν οι αξιότιμοι δωρητές Γεώργιος και Δήμητρα Κώτσικα ,οι οποίοι ανέλαβαν την αποπεράτωση των κωδωνοστασίων και του πηγαδιού που είχαν ημιτελή μορφή, εις μνήμην των γονέων τους Νικόλαο και Μαριγούλας  Κώτσικα, οι αξιότιμοι δωρητές Δημήτριος και Μαλαματή Μάνιου, οι οποίοι ανέλαβαν την τοποθέτηση πέτρας στον νάρθηκα της αριστερής πλευράς του ναού.
Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ανέλαβαν οι δωρητές :  Tέρτης  Αλέκος, Θεοδωρόπουλος Θωμάς, Κακάλη Ελένη και  Δίκος Στέλιος.
Το έργο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία των μελών και φίλων . Ο Κάστιας Χρήστος ανέλαβε το βάψιμο όλων των κτισμάτων,ο Σιάσιος Νίκος το κούρεμα των δένδρων και οι κάτωθι επαγγελματίες οι οποίοι προσέφεραν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ  τις υπηρεσίες τους: Σαμαράς Δημ., Ωττας Ηλίας, Τσιαούσης Παναγιώτης του Ανδρέα, Τσιάρτας Νικόλαος  του Αλεξάνδρου, Κουφογιάννης Γεώργιος του Αναστ., Μπουκουβάλας Νικόλαος, Φαρμάκης Νικόλαος, ,Λιάκος Απόστολος.
Το Δ.Σ ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Κύριο Παλασσόπουλο που στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια εξωραισμού του Ναού. Επίσης το Δ.Σ ευχαριστεί ολόθερμα τον Σεβασμιώτατο ,τα μέλη  της εκκλησιαστικής επιτροπής για την παραχώρηση  του ναού στο σύλλογο και όλα τα μέλη και φίλους που εργάστηκαν με μεράκι ,τους τεχνίτες και επαγγελματίες που προσέφεραν την εθελοντική τους εργασία. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή  ,τα έργα θα συνεχιστούν την άνοιξη ούτως ώστε  το εξωκκλήσι να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους Σιατιστινούς αλλά και για όλη την περιφέρεια.
Το Δ.Σ αποφάσισε να προβεί στην αγιογράφηση του Ιερού Ναού Προστάτη πλέον του συλλόγου. Όσοι επιθυμούν  να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση της αγιογράφησης ,μπορούν να απευθύνονται  στους Δίκο Στέλιο Πρόεδρο και Κακάλη Ελένη μέλος.
Οι δραστηριότητες και εκδηλώσεις για το 2014 θα ανακοινωθούν, ευελπιστούμε το 2014 στη συμμετοχή περισσοτέρων μελών στις δράσεις, γιατί έτσι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  ,ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ,ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΗΛΕΥΤΗ , ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΤΟ
                                       ΤΟ
                                      Δ.Σ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου